TIEDOTE 14.09.2011                                           HMV PublicPartner Oy  

KUNTASEINÄ
HMV PublicPartner esittelee uuden Kuntaseinä-konseptin
Kuntamarkkinoilla  14.-15.9.2011

HMV PublicPartnerin Kuntamarkkinat-messuosastolla 14.-15.9.2011 on esittelyssä uusi Kuntaseinä-konsepti. Lisäksi HMV:n asiantuntijat pitävät tietoiskuesitykset kuntakehittäjille ajankohtaisista aiheista: vaikuttavuuden lisäämisestä kuntapalveluissa sekä asiakaspalautteen hyödyntämisessä johtamisessa. 

Kuntaseinä on uusi palvelumalli
Kuntien ja valtion palvelutuotantoon haetaan uudenlaisia toimintamalleja. Yhtenä ratkaisuna ovat  sähköiset asiointipalvelut, joita on pyritty saamaan palvelujen käyttäjien laajasti hyödynnettäväksi.  Useimpien julkishallinnon sähköisten palvelujen käyttäjämäärät ovat toistaiseksi olleet kuitenkin varsin vähäisiä potentiaaliin nähden.

Kuntaseinä on uudenlainen tapa tavoittaa kustannustehokkaasti entistä laajempia palvelujen käyttäjäryhmiä. Informaation jakamisen lisäksi se  toimii sähköisten asiointipalvelujen kanavana ja välineenä. Kuntaseinä välittää palveluja myös sellaisille käyttäjäryhmille, joita sähköiset palvelut eivät tavoita.

Moderni konsepti perustuu vuorovaikutteiseen monen käyttäjän kosketusnäyttöseinään. Seinän koko voi olla jopa useita kymmeniä metrejä, jolloin se palvelee samanaikaisesti useita käyttäjiä vuorovaikutteisella tavalla. Kosketusnäyttö voi olla myös pienikokoinen yksittäinen taulu, jota käytetään henkilökohtaisen palvelun tuottamisen tukena.  Kuntaseinä-konseptin teknologiakehittäjä on suomalainen MultiTouch Oy.

Kuntaseinää voidaan hyödyntää tukena eri toimialojen asiakaspalvelu-, opastus- ja neuvontatilanteissa. Väline soveltuu myös videopohjaiseen asiakaspalveluun.
Kuntaseinä perustuu MultiTouch-teknologiaan, jonka sovelluksia käytetään kansainvälisellä tasolla mm. julkisissa informaatiopalveluissa,  suunnittelutoiminnassa, koulutuksessa, tutkimuksessa, markkinoinnissa, vähittäiskaupassa, näyttelyissä, museoissa ja muilla ammattialoilla. Kansainvälisesti laajin MultiTouch-sovellus oli käytössä Chilen maaosastolla Shanghain maailmannäyttelyssä Expo 2010.

Esimerkki Kuntaseinästä
Helsingin kaupungilla on näyttelytila, jossa esitellään Jätkäsaaren uuden kaupunginosan valmistumisen edistymistä, julkisia tiloja ja rakennettavia asuntoja.  Vuorovaikutteinen multimediaesittely on saavuttanut kävijöiden suuren suosion. Toteutuskustannukset on jaettu konseptiin osallistuvien organisaatioiden ja yritysten kesken. Näyttelytila sijaitsee osoitteessa Tyynenmerenkatu 1, Helsinki.

Videoesitys on saatavilla haulla ”Youtube Jätkäsaari” tai   www.youtube.com/user/multitouchfi#p/u/12/1VlYExruNRU  

Miten Kuntaseinäkonseptia voisi hyödyntää oman organisaatiosi toiminnassa?
Osallistu kilpailuun tästä.

http://digiumenterprise.com/answer/?sid=717999&chk=7YVZW6SB

Paras idea palkitaan iPod nano -soittimella, jossa on MultiTouch -kosketusnäyttö.

Lisätietoja
HMV PublicPartner Oy, www.hmvpublic.fi 
Tapio Huomo, gsm: 0400-400 366, tapio.huomo(at)hmv.fi

MultiTouch Oy, www.multitouch.fi
Jaakko Lipponen, 050-336 0666, jaakko(at)multitouch.fi 

HMV PublicPartner Oy
Konsultointi- ja kehittämisyhtiö HMV PublicPartner Oy on laajasti mukana valtion ja kuntien kehittämistyössä. HMV tuo toimintamalleja mm. palvelutuotannon uudistamiseen, vaikuttavuuden lisäämiseen, strategiatyöhön, asiakaspalautekonseptien hyödyntämiseen ja merkittävien IT-hankkeiden suunnitteluun ja toteuttamiseen. Kuntaseinä on HMV:n kehittämä konsepti erilaisiin palvelutilanteisiin.

MultiTouch Oy
MultiTouch Oy on kehittänyt kansainvälisesti ainutlaatuisen näyttöteknologia- ja palvelusovellusalustan.  Yritys valmistaa pöytä- ja seinäkokoisia monikosketusnäyttöjä. Tuotteet perustuvat vuorovaikutteiseen monen käyttäjän palvelemiseen. MultiTouch-ratkaisuja on käytössä yli 40 maassa. Yksityisesti omistettu yritys on perustettu vuonna 2007.