TIEDOTE 15.09.2011                                          HMV PublicPartner Oy

VIRASTOSEINÄ
HMV PublicPartner esittelee uuden Virastoseinä-konseptin                       
valtionhallinnon edustajille HanselForum ICT -päivässä 15.9.2011

HMV PublicPartnerin messuosastolla HanselForum ICT -päivässä 15.9.2011 on esittelyssä uusi Virastoseinä-konsepti, jolla valtionhallinnon organisaatiot voivat tuoda esille palvelujaan uudella tavalla. Konsepti tarjoaa mahdollisuuksia vuorovaikutteiseen tiedottamiseen ja informaation jakamiseen sekä uudenlaisiin asiakaspalvelumalleihin ja -ratkaisuihin.

Virastoseinä on uusi vuorovaikutteinen palvelumalli
Virastoseinä on uudenlainen tapa tavoittaa kustannustehokkaasti entistä laajempia palvelujen käyttäjäryhmiä. Informaation jakamisen lisäksi se toimii sähköisten asiointipalvelujen kanavana ja toteutusvälineenä. Virastoseinä välittää palveluja myös sellaisille käyttäjäryhmille, joita sähköiset palvelut eivät tavoita.
Moderni konsepti perustuu vuorovaikutteiseen monen käyttäjän kosketusnäyttöseinään. Seinän koko voi olla jopa useita kymmeniä metrejä, jolloin se palvelee samanaikaisesti useita käyttäjiä vuorovaikutteisella tavalla. Kosketusnäyttö voi olla myös pienikokoinen yksittäinen taulu, jota käytetään henkilökohtaisen palvelun tuottamisen tukena.  
Virastoseinää voidaan hyödyntää tukena asiakaspalvelu-, opastus- ja neuvontatilanteissa. Väline soveltuu myös videopohjaiseen asiakaspalveluun.
Virastoseinä perustuu suomalaisen Multitouch Oy:n teknologiaan, jonka sovelluksia on käytössä kansainvälisesti mm. julkisissa informaatiopalveluissa, suunnittelutoiminnassa, koulutuksessa, tutkimuksessa, markkinoinnissa, vähittäiskaupassa, näyttelyissä, museoissa ja muilla ammattialoilla. Laajin MultiTouch-sovellus oli käytössä Chilen maaosastolla Shanghain maailmannäyttelyssä 2010.

Esimerkki konseptin hyödyntämisestä
Helsingin kaupungilla on näyttelytila, jossa esitellään Jätkäsaaren uuden kaupunginosan valmistumisen edistymistä, julkisia tiloja ja rakennettavia asuntoja.  Vuorovaikutteinen informaatioseinä on saavuttanut kävijöiden suuren suosion. Toteutuskustannukset on jaettu konseptiin osallistuvien organisaatioiden ja yritysten kesken. Näyttelytila sijaitsee osoitteessa Tyynenmerenkatu 1, Helsinki.

Videoesitys on saatavilla haulla ”Youtube Jätkäsaari” tai   www.youtube.com/user/multitouchfi#p/u/12/1VlYExruNRU

Lisätietoja
HMV PublicPartner Oy, www.hmvpublic.fi          
Tapio Huomo, gsm: 0400-400 366, tapio.huomo(at)hmv.fi                                    

Multitouch Oy, www.multitouch.fi
Jaakko Lipponen, 050-336 0666, jaakko(at)multitouch.fi  

HMV Group
Konsultointi- ja kehittämisyhtiö HMV PublicPartner Oy on laajasti mukana valtion ja kuntien kehittämistyössä. HMV tuo toimintamalleja mm. palvelutuotannon uudistamiseen, vaikuttavuuden lisäämiseen, strategiatyöhön, asiakaspalautekonseptien hyödyntämiseen ja merkittävien IT-hankkeiden suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Virastoseinä on HMV:n kehittämä konsepti erilaisiin palvelutilanteisiin.

Multitouch Oy
Multitouch Oy on kehittänyt kansainvälisesti ainutlaatuisen näyttöteknologia- ja palvelusovellusalustan. Yritys valmistaa pöytä- ja seinäkokoisia monikosketusnäyttöjä. Tuotteet perustuvat vuorovaikutteiseen monen käyttäjän palvelemiseen. MultiTouch-ratkaisuja on käytössä yli 40 maassa. Yksityisesti omistettu yritys on perustettu vuonna 2007.